Twitter

Pengikut

Profil

Jose Ayvb, Kemaman Island

"Learn to be happy with less"
"Expect the unexpected"
"Nothing ventured, nothing gained"

Lihat Profil Penuh

SLurpRisE 7 Eleven - Ulangtahun Kelahiran Aku

Assalamualaikum..

Selamat hari jadi diucapkan kepada Huzaifah bin Ayub a.k.a. Jose Ayvb yang ke-23. Muda lagi aku ni ye? Tapi dah cukup umur untuk kahwin pun. Kah3x. Tarikh lahir aku agak mudah untuk diingati bersempena kedai 7 Eleven, iaitu merujuk kepada 7/11. Style..~

Tahun ni, hari jadi aku disambut dengan agak special dengan kejutan hantaran kek "secret recipe" daripada Kota Bharu. Kek tersebut dihantar oleh Siti Nurkhalisah melalui pakatan bersama Azri, dan tak lupe juga kepada Piske yang bersusah payah untuk pergi ke Jusco senyap-senyap tanpa pengetahuan aku. Thanks to both of you, dan tak lupe juge kepada budak2 blok yang datang celebrate ramai-ramai. Hehe.

Pada mulanya, aku dapat sms drp Siti yang berbunyi,

"Hye..Pah, nak blajar wat kek ni.. Awk suka kek pe ek..Nk blajar wat ngan kwn ea..Kbtln hrjd awk kn.. Hehe.."

Memang tak terlintas langsung ape die nak buat lepas tu. Siti cakap, kejap lagi kek tersebut sampai la dekat UTM. So, aku reply dengan nada bergurau "Tak datang, siap" tanpa meletakkan harapan langsung yang kek tersebut akan sampai ke UTM. Tapi, siape yang tahu, diorg berpakat dalam diam. Tup tap lepas balik drp tgk bola, around pukul 1 pagi, aku dikejutkan dengan sebuah surprise.



 Persiapan dibuat di bilik Nalai.


Kek (secret recipe) buah Mangga. Special imported dari Kota Bharu ni oleh Liesa!


 Nalai dan Mon dah ready


Layan.


 Lilin dinyalakan di bilik Toyed


Bersedia untuk blackout. Patut ah satu UTM blackout. Hehe.


Setelah blackout, semua bersedia untuk ke tingkat atas. Nampak terang sebab flash kamera.


Masing-masing dengan gelagat tersendiri


Inilah topo artopo


Azmil dan Azri


 Di bilik aku, dengan tuala lagi tu.


Tiup api di lilin. Haih segan lak rasenye. Haha.


Upacara memotong kek.


Semua nak bermanja kejap ngan aku. =P


Zeri plak dah kena sapu dgn krim kek.


Inilah sholin, yang memberi selera tambahan buat tetamu.


Apis pon dah kena.


Mon dengan aksi yang mengghairahkan.


Acara merebut kek dijalankan.


 
Antara yang terakhir setelah diratah budak-budak blok.


Haha. Tenkiu lah kpd sume yang terlibat.


Dan tak lupe juge kepada rakan-rakan di facebook yang wish birthday start pukul 12tghmlm semalam sehingga 10mlm hari ini.. Terima kasih.. ;D



comment 16 pengkritik:

p[A]n[A]d[O]L on 7 November 2010 10:45 PTG berkata...

uit tuan umah..
hepi bufdayyy ^^
wish u ol de best k..

sarah abadan on 7 November 2010 10:49 PTG berkata...

haha...happy birthday skali lagi!

.waniey jamaludin. on 7 November 2010 11:18 PTG berkata...

epy bday ;````

Jose Ayvb berkata...

tenkiu2 to all of u.. hehe.. ;D

SYAMIMI FATIN on 8 November 2010 1:14 PG berkata...

happy birthday...:)

Jose Ayvb berkata...

trimas cik syamimi.. ;)

nurulain zakaria on 8 November 2010 2:11 PG berkata...

eeee.....sweetnyer...tak sangke lelaki pon smbut birthday dengan sangt2 suit sekali...msty cik joong tersenyum dah terharu kan?bdw..happy birthday...waaa....dah tua la awak....:P

Jose Ayvb berkata...

haha.. mmg suit.. tsipu2 malu la pada mlm tsebut.. ;P

btw, umur je tua, hati maintain muda.. haha..

Izzaty on 8 November 2010 2:38 PG berkata...

Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday to Jose...
Happy birthday to you!

Zaty sanggup nyanyi dari jauh even Jose tak dpt dengar. HAHA! And best gila tengok pic semua, mmg blast kan sambut dgn kawan2!

ENJOY! :D

Jose Ayvb berkata...

tenkiu cik Zaty.. best jugak sore cik Zaty ni ek.. hehe..

dan, special credit goes to Siti, mastermind utk surprise birthday party ni.. kalo x, mmg xde la.. dan juga kepada kawan2 yang terlibat sama pada mlm tersebut.. thanks to all of you.. ;D

Cinta Madu on 8 November 2010 3:12 PG berkata...

haha, best gila korang bt surprise! birthday ko same ngan kawan aku. tapi kitorg pakai gimik tipikal je. buat-buat gaduh. sikit lagi nak main tarik2 rambut. haha. btw, sweet gila girlfriend ko. sampai hantar kek dari kota bharu. haha.

Jose Ayvb berkata...

ganas la korang, smpai tarik2 rambut.. kat sini adegan calit2 muka jela kot..

sweet kan..? hehe.. dari jauh pun leh celebrate gak.. ;D

missSenget on 8 November 2010 7:53 PG berkata...

epi besday to u~~!!!

waaa...makin tua da..

hukhukhuk~~!!

Jose Ayvb berkata...

makin tua = makin otai?? bleh la pegang restoran aminah nnt.. hehe..

Mohammednajib on 10 November 2010 1:07 PG berkata...

hepi bithhday bro.sori ah dah luput wish ni

Jose Ayvb berkata...

thanks bro.. hehe..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Delete this element to display blogger navbar

 
© 2010 Jose Ayvb [Jo.onG] is proudly powered by Blogger