Twitter

Pengikut

Profil

Jose Ayvb, Kemaman Island

"Learn to be happy with less"
"Expect the unexpected"
"Nothing ventured, nothing gained"

Lihat Profil Penuh

10 Fakta Mengenai Keintiman Hubungan Seksual.


Setelah sedikit kajian dijalankan, ada 10 fakta yang menarik mengenai hubungan keintiman seksual yang dilakukan. Berikut adalah beberapa fakta yang menarik untuk dikongsi bersama-sama. 


1. Cuba teka, berapa banyak gerakan hubungan seksual terjadi sehari-hari di dunia - .......... sekitar 100 juta!

2. Adakah ciuman baik untuk kesihatan anda? Rupanya-rupanya ianya adalah baik, air liur tambahan yang ditukarkan dapat mengurangkan kerosakan gigi disamping menjaga mulut anda supaya bersih.

3. Bolehkah kalori anda hilang hanya dengan ciuman? Ianya betul, anda akan kehilangan 26 kalori jika anda mencium selama 1 minit dan jika anda melakukannya selama 10 minit, anda akan kehilangan 260!

4. Jika gilfriend atau isteri anda mempunyai sakit kepala, ianya mungkin dapat diubati dengan menjalinkan hubungan tapi ingat untuk memberi mereka orgasme! Penyelidikan menunjukkan bahawa kekuatan endorfin atau pembunuh rasa sakit yang dikeluarkan oleh perempuan adalah sewaktu dalam keadaan orgasme.

5. Adakah anda ingin membakar kalori anda di tempat tidur! Lakukan seks selama setengah jam dan akan membakar sebanyak 150 kalori dan anda boleh kehilangan 1.36kg dalam setahun - jika anda melakukan hubungan seks 7 hingga 8 kali sebulan. Tingkatkan kekerapan dan anda boleh menurunkan lebih berat badan.
Tapi minda anda haruslah kuat.

6. Adakah anda sering memikirkan seks beberapa kali dalam sehari! Jangan bimbang anda bukan satu-satunya. 54% lelaki dan 19% wanita memikirkan seks setiap hari atau beberapa kali sehari.

7. Lelaki dari negara manakah yang gembira-ria sepanjang dalam setahun? Amerika dan Yunani nampaknya mendapatkan sexercise maksimum  mereka masing-masing melakukannya 124 dan 117 kali. India agak tertinggal dalam Sukan Olimpik(sebagai contoh) - mereka hanya melakukannya 76 kali dalam setahun tapi orang Jepun nampaknya paling kurang berminat dan hanya melakukannya 36 kali.

8. Adakah anda tahu berapa banyak kondom digunakan dalam dunia ini setiap tahun? Angka astronomi menunjukkan antara enam hingga sembilan bilion. Kebanyakan kondom dihasilkan di Thailand (tiga bilion).

9. Adakah anda tahu bahawa kondom juga ada kegunaan yang lain? Mereka digunakan oleh tentera dalam Perang Dunia II untuk menutup barel senapang untuk mengelakkan sebarang kerosakan sewaktu mereka berenang ke pantai. Hari ini pula, kondom digunakan untuk melindungi Ultrasound probe untuk gambar prostat manusia melalui dubur.

10. Apakah kategori tertinggi dalam 100 carian internet setiap tahun! Ya, anda mungkin telah meneka dengan betul, antaranya adalah berkaitan dengan seks, seperti - pussy, tits, porno, sex, nude, girls dan lain-lain.

comment 16 pengkritik:

Cinta Madu on 5 November 2010 11:38 PG berkata...

whoa! gorss but its facts! haha. btw, asal aku x boleh comment entry ko yg sebelum ni? geram betul aku. huhu

Cinta Madu on 5 November 2010 11:38 PG berkata...

*gross

Jose Ayvb berkata...

yup.. its fact.. ;D

erk.. entry yang mane ek.? rase2nye, aku x ubah setting ape2 kot.. tanpanama pun boleh komen..

Cinta Madu on 5 November 2010 11:47 PG berkata...

yg idea romantis bahagian dua tu. tp rasanya sekarang dah boleh comment kot. tp mls la nk comment. semalam aku da type panjang gila kot. hoho

Jose Ayvb berkata...

yeke..? ko kritik mendalam sangat kot, sampai blogspot pun g sekat.. hahaha..

sarah abadan on 5 November 2010 12:15 PTG berkata...

w0w! >.<

Jose Ayvb berkata...

tutup mate.. -.-

Cinta Madu on 5 November 2010 3:50 PTG berkata...

kalau boleh like, aku like je comment kat ko kat atas tu. haha

piske? on 5 November 2010 7:41 PTG berkata...

haha..some facts maybe already in our knowledge but no body wants to admit it...nice article Jo'ong..kahkahkah..
p/s; that doesn't mean human are perverts, but its in human gene..no one can control it.. ;p

Jose Ayvb berkata...

@madu: like post bleh r.. like komen xleh.. :P

@piske: btol tu.. we need to admit it.. haha..

Azri Björke on 5 November 2010 10:57 PTG berkata...

betol fakta ni... sy sebelom kawen, berat sy 78Kg, slps kawen.. berat sy sudah berkurang 9Kg, skarang berat sy hanya 69Kg.. x perlu susah2 nk amalkan diet, pergi rawatan turunkan berat badn.. terima kasih kpd isteri sy krn byk membantu sy... renung²kan dan selamat beramal~ :]

Jose Ayvb berkata...

dengarlah nasihat drp org yg berpengalaman spt abg azri kite ni.. saye pon ingin mengurangkan berat badan ni.. keh3.. ;P

piske? on 6 November 2010 10:42 PTG berkata...

haha...benar sekali Jose...brader Azri penuh pengalaman dan ilmu di dada..

Jose Ayvb berkata...

bukan setakat di dada.. malahan, di hati, di jantung dan sebagainye.. huahuahaha!!

Fadhlina Zahra on 9 November 2010 9:09 PG berkata...

waa dapt knowledge baru..thanks for the facts heeee

Jose Ayvb berkata...

same2.. hehe..
o.0

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Delete this element to display blogger navbar

 
© 2010 Jose Ayvb [Jo.onG] is proudly powered by Blogger