Twitter

Pengikut

Profil

Jose Ayvb, Kemaman Island

"Learn to be happy with less"
"Expect the unexpected"
"Nothing ventured, nothing gained"

Lihat Profil Penuh

Wanita Pertama Malaysia Yang Sebenar.


TAHUKAH ANDA: Wanita pertama merujuk kepada isteri / permaisuri kepada seseorang ketua negara sama ada ketua negara itu bergelar presiden (Amerika), Yang Dipertuan Agong (Malaysia), sultan (Brunei), dan canselor (Jerman).



Satu-satunya individu yang layak memegang gelaran kedua tertinggi dalam negara kita selepas Ketua Negara Malaysia ialah Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Malaysia (Queen of Malaysia), iaitu Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Tuanku Nur Zahirah (Her Majesty Tuanku Nur Zahirah).

Manakala dari segi kedudukan seterusnya ialah Wanita Kedua Malaysia (Second Lady of Malaysia). Wanita Kedua Malaysia merujuk kepada isteri / permaisuri kepada Timbalan Ketua Negara (Timbalan Yang Dipertuan Agong), iaitu K.D.Y.M.M. Sultanah Hajah Haminah Binti Almarhum Haji Hamidun, Sultanah Kedah Darul Aman.

Sumber: Facebook(Wanita Pertama Malaysia)

Ia dicipta untuk memberikan maklumat yang betul kepada rakyat akan siapakah yang berhak untuk memakai gelaran Wanita Pertama Malaysia (First Lady of Malaysia) terutamanya di peringkat antarabangsa.

comment 7 pengkritik:

Cinta Madu on 2 November 2010 12:02 PTG berkata...

penting sangat ke gelaran pertama kedua ni? sebelum ni x pernah2 isu ni timbul, tiba2 sekarang semua org sibuk argue, orang ni ckp sultanah zahirah, orang tu ckp datin seri rosmah. rasanya gelaran pertama kedua tu x perlu ada, since masing2 ada fungsi masing2, and as long as diorang buat kerja masing2, there shouldnt be any problem. i think. ;P

Jose Ayvb berkata...

btol tu madu.. lagipun, benda ni jadi isu sebab ade org nak sangat jadi wanita pertama padahal die tak sepatotnye dapat gelaran tersebut. perkara ini takkan menjadi isu kalau die x mngade2 nak jadi wanita pertama. seeloknye jadi janda berhias. haha..

cume untuk memperbetulkan balik persepsi rakyat.. xnak minda kita ditipu dengan mudah di sana sini..

Cinta Madu on 2 November 2010 1:23 PTG berkata...

janda berhias? wahh, cantik punya kias. haha. yup, aku setuju. kalau nak lagi mantop supaya semua yg baca entry ni boleh terima apa yg ko cuba sampaikan, mungkin ko blh bagi bukti2 yg fakta, and sumber2 rujukan ko. so, xde la nnti org sana plk argue ckp sepatutnya dia yg jadi wanita pertama and so forth. tp, boring la isu ni. x penting lgsg, x pasal2 nak kena buat research plk utk yakinkan rkyat ttg perkara sebenar.

btw, asal ko pggil aku madu? nama pena aku cinta madu. tp x pyh la pggil madu. geli la, haha.

Jose Ayvb berkata...

aku dpt pun dari sumber facebook. xpun bace kat http://tukartiub.blogspot.com <-- sumber paling dipercayai. dan benda ni bleh difikir secara logik akal, xperlu kepada mana2 sumber rujukan sgt pun..

dan lagi satu, mls la nak pnggil cinta madu.. madu ringkas sikit.. haha..

Cinta Madu on 2 November 2010 1:30 PTG berkata...

janda berhias? wahh, baik punya ko berkias. haha. yup, aku setuju. tapi since rakyat malaysia ni susah sgt nak percaya yang betul, maybe ko kena tambah bukti2 yg fakta and masukkan sumber rujukan yg boleh dipercayai. sebab blogger2 sekarang ni ramai yg buat isu ni tapi based on pandangan masing2. aku baca pun pening sebab once diorang pakai persuasive statement, automatically our mind will manipulated by their words. tu yg bahaya tu. tp seriously, aku rasa isu ni sgt boring sebab tak penting lgsg tp semua org nak besar2 kan. tak pasal2 bijak pandai kena buat research bagai utk yakinkan rakyat apa yg benar. sgt pathethic.

btw, asal ko paggil aku madu? nama pena aku cinta madu, tp rasanya x perlu kot panggi aku madu. geli la, haha.

Abu Luqman on 6 November 2010 9:30 PG berkata...

betul inilah wanita pertama Malaysai..yang ada la ni ..perasan kut

Jose Ayvb berkata...

thanks abu luqman kerana sokong.. hehe..

rasenye aku ade post komen sblom ni utk bls komen @madu.. tgk balik xde.. mls lak nak reply blk.. >.<

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Delete this element to display blogger navbar

 
© 2010 Jose Ayvb [Jo.onG] is proudly powered by Blogger